maandag 15 februari 2016

Dalton met veertjes

Ik vond deze week nog eens tijd om achter de naaimachine te kruipen. Ik kreeg zowaar hulp van mijn kleine man die heel geboeid toekeek hoe mama aan het stikken was (voor zolang hij van de kabels kon blijven natuurlijk).
 Er rolde nog eens een Dalton-broekje van de machine. Ik had nog een zacht stofje liggen met veertjes en dit werd gecombineerd met zwarte tailleband.
Een baby (of moet ik al dreumes zeggen?) van 11 maanden zit echter niet stil om even wat leuke foto's te maken. Hij klautert overal op en af en gaat op wandel met niet alleen zijn wandelwagentje, maar ook met de Fatboy-poef.

Voor zo'n kleine actieveling is dit echt een ideaal patroontje...ik blijf fan!

zaterdag 13 februari 2016

Brusselse wafels

Vorige week zondag was het een echte familienamiddag. Iedereen kwam op bezoek en ik bakte wafels. Soms zit geluk in kleine dingen verstopt!


Hier is mijn recept voor een knapperige en luchtige Brusselse wafel

Ingrediënten:
  • 25 g verse gist
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 600 g patisseriebloem
  • 200 g lauwe gesmolten boter
  • snuifje zout
Bereiding:
  • Meng de gist met de melk en het water
  • Klop de eidooiers schuimig en voeg toe aan het melkmengsel
  • Voeg de patisseriebloem toe en en klop het beslag luchtig met een garde
  • Klop de eiwitten tot schuim en spatel voorzichtig door het beslag. 
  • Voeg de lauwe gesmolten boter toe en een snuif zout.
  • Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 45 min rijzen
  • Bak de wafels goudbruin
Ik maakte dit recept x2 en we hebben met 10 personen van de wafels gesmuld en hadden nog over voor het ontbijt de dag erna.