vrijdag 29 mei 2015

Babyborrel, wensboom, dessert table, candy shop ... een ideale mix!

De voorbije weken zijn voorbij gevlogen! Bijna elke minuut spendeer ik met onze kleine man en tussendoor moest ik ook nog eens de laatste voorbereidingen treffen voor de babyborrel van vorige zaterdag.

Na maanden kon ik mijn naaimachine nog eens boven halen om een vlaggenlijn te maken. Aangezien op onze geboortekaartjes een girafje stond, besloot ik het giraffenpaneel van Bambiblauw te gebruiken. Lekker toepasselijk! En wat voelde het heerlijk om nog eens iets van de naaimachine te laten rollen. Dat smaakt naar meer!
Mijn eerste idee was om het volledige dessertenbuffet zelf te maken. Vanaf het ogenblik dat ik bevallen was, werd me meer dan duidelijk dat dit totaal niet realistisch was. Ik besloot om enkel mijn succesrecept voor cupcakes te maken en koekjes in de vorm van girafjes en papflesje. Deze zouden een plaatsje krijgen bij de "candy shop".


Ja, u leest het goed. Naast het dessertenbuffet gebruikte ik ook een tafeltje om een heuse candy shop voor de kindjes in te richten. Lekker dicht bij het schuifraam én het springkasteel. Uiteraard werd mijn idee ontzettend gesmaakt...en dit door jong en oud.
Voor het dessertenbuffet kon ik rekenen op mijn mama die lekkere chocomousse en rijstpap maakte. Samen met de cupcakes en het lekkers van bij de bakker, mochten we best trots zijn op onze dessert table.

Het zaaltje dat we gehuurd hadden voor de babyborrel kon wel wat aankleding krijgen. Ik maakte optimaal gebruik van  de hanglampen om overal lampionnen op te hangen. Instant gezelligheid!

Naast de doopsuikertjes, plaatste ik een wensboom waar alle genodigden een wensje konden nalaten voor onze kleine Seppe. Heel leuk om dit alles na het feest te kunnen lezen. De wensboom heeft ondertussen een mooi plekje in ons huis gekregen.


Het werd een drukke en gezellige namiddag, samen met vrienden en familie, waar we toch even van op onze positieven moesten komen. Dat is net op tijd gelukt voor het doopfeest dat nu zondag op de agenda staat.

maandag 4 mei 2015

Tartaar van zalm met avocado en komkommer

Vorige week maakte ik een makkelijk, gezond en zeer smakelijk receptje klaar: tartaar van zalm met avocado en komkommer.

Ingrediënten:
  • 200 g verse zalmfilets
  • 200 g gerookte zalm
  • 1⁄2 komkommer
  • 1⁄2 rijpe avocado
  • 10 g verse bieslook
  • 1⁄2 limoenof citroen
  • 1 bakje tuinkers
  • peper
  • 2 lente-uitjes
  • 4 pitabroodjes
Bereiding:
  • Snij het grijzige randje van de zalm. Gebruik daarvoor een scherp keukenmes. Snij de filet doormidden, zodat je twee dikke plakken zalm krijgt. Snij deze helften vervolgens eerst in repen van zo’n centimeter breed, en vervolgens in fijne blokjes. Bewaar een deel van de structuur van de vis, zodat het geen zalmpuree wordt.
  • Doe precies hetzelfde met het stuk gerookte zalm. Doe deze stukjes gerookte zalm in een mengschaal, samen met de verse zalm.
  • Snij de avocado middendoor en verwijder de dikke pit. Schil de vrucht en verdeel ze in kwarten. Snij elk kwartje avocado in dunne plakjes en vervolgens in blokjes en voeg de avocadostukjes bij de zalm.
  • Verwijder het buitenste blad van de lenteuitjes en snipper ze in hele fijne ringen.
  • Schil de komkommer met een dunschiller. Verwijder de vochtige zaadlijsten van de vrucht en snij het vruchtvlees in piepkleine stukjes.
  • Snipper de bieslook zeer fijn. Voeg ze toe aan de andere versneden ingrediënten.
  • Voeg wat peper van de molen toe.
  • Rol de limoen even over je werkblad, terwijl je de vrucht aandrukt. Zo zal het sap er makkelijker uitgeperst kunnen worden. Halveer de limoen en voeg het sap toe aan de zalmmengeling.
  • Meng alles met de nodige voorzichtigheid.
  • Verhit een grillpan op een hoog vuur. Neem de tijd om de pan gloeiend heet te laten worden.
  • Plaats een dresseerring op het bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk de mengeling voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Neem de dresseerring voorzichtig weg en leg een toefje tuinkers op de portie tartaar.
  • Leg de pitabroodjes kort in de grillpan, zodat ze even opwarmen en aan de beide zijden een grillpatroon krijgen. Scheur elk broodje in 3 of 4 stukken en serveer ze bij de zalmtartaar.

Smakelijk!