zaterdag 26 juli 2014

Alcoholvrije 'Pussy Foot'

Zwangere vrouwen worden altijd beperkt in hun aperitiefkeuze. Toen vorige week mijn zwangere vriendin langskwam, wou ik dus voor iets "spannenders" zorgen dan fruitsap of spuitwater met een schijfje limoen.
Ingrediënten:
  • 6 cl ananassap
  • 6 cl pompelmoessap
  • 6 cl sinaasappelsap
  • 2 cl grenadine
Bereiding:
  • Doe de fruitsappen in de shaker en schud door elkaar
  • Giet de grenadine in een hoog cocktailglas en giet op een lepel de mix van fruitspapen erbij. 
Nog wat hapjes erbij en je hebt een lekker alcoholvrije aperitiefmoment!

maandag 21 juli 2014

Focaccia

Als grote liefhebber van Italië en z'n lekkere keuken was het eigelijk een schande dat ik nog nooit zelf focaccia gemaakt had. Dit Italiaanse brood is superlekker en je kan er oneindig mee combineren. Ik besloot een versie te maken met kerstomaatjes en eentje met rozemarijn.

Ingrediënten:
  • 25 g gist
  • 300 ml lauw water
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel grof zout
  • 450 g bloem 
  • extra olijfolie en grof zout voor de bakplaat
 Bereiding:
  • Verkruimel de gist in een kom en los op in het water, olijfolie, honing en grof zout
  • Voeg de bloem beetje bij beetje toe en kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten
  • Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen
  • Doe het deeg op een bebloemd aanrecht en verdeel het in 2 gelijke bolletjes. Kneed en rol 2 bolletjes van het deeg om het vervolgens met de handen plat te duwen tot ongeveer 1 cm
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en wrijf in met olijfolie en grof zout. Leg het deeg erop en bedek opnieuw met een theedoek om 30 minuten te laten rijzen
  • Verwarm de oven tot 220°C
  • Duw je vingers in het deeg om kleine holletjes te maken. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en grof zout
  • Voeg de smaak die je wilt toe (in dit geval kerstomaatjes en verse rozemarijn)
  • Bak de focaccia af voor ongeveer 10 minuten totdat het mooi goudbruin is

dinsdag 15 juli 2014

Nostalgie op de carrousel

Mijn ouders kregen een heel orgineel en leuk geboortekaartje in de bus. Het formaat was niet alledaags, wat al onmiddellijk de aandacht trok. Vooraan stond een prachtige foto van de pasgeboren Sienna (heerlijke naam trouwens!) en op de achterkant nostalgie in de vorm van een carrousel.
Ik besloot de carrousel te reproduceren op een body met lange mouwen zodat kleine Sienna volledig klaar is voor de herfst en in gedachten houdend dat de meeste mensen die op babybezoek komen kleertjes meebrengen voor de eerste 3 maanden.
Het was niet makkelijk om alle kleine deeltjes van de carrousel in elkaar te laten passen en ook aan de paardjes had ik aardig wat werk, maar ik mag meer dan tevreden zijn met het resultaat! Niet?

zondag 13 juli 2014

Gele paprikasoep met mascarpone en rode pesto

Het herfstige weertje van deze week deed me ontzettend zin krijgen in een beker warme soep. Ik besloot een nieuw recept uit te proberen: gele paprikasoep met mascarpone en rode pesto. Het bleek onmiddellijk een schot in de roos te zijn, want zelf "het lief", die niet zo'n soepboer is als ikzelf, kon ik met een bord soep verleiden.
Ingrediënten:
  • 4 gele paprika
  • 1 ui
  • ½ el verse tijm
  • verse basilicum
  • 125 g mascarpone
  • 1 l kippenbouillon
  • rode pesto
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Bereiding:
  • Pel en snipper de ui. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukken.
  • Verhit wat olijfolie en stoof de ui en paprika’s glazig. Doe er de tijmblaadjes bij en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de pan van het vuur, doe de mascarpone bij de soep en mix ze goed fijn. Laat niet meer koken! Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de soep met rode pesto (naar smaak) en verse bascilicumblaadjes.

    maandag 7 juli 2014

    Een dag vol liefde

    Een dag vol liefde, een dag vol verrassingen, een dag met vrienden en familie, een dag met mooie kleertjes en schoenen, een dag om nooit meer te vergeten!


    Je veux te voir dedans
    J'verrais dans ses yeux tous ces petits défauts
    Parce que parfait n'est plus mon créneau
    Parce que c'est toi
    Parce que c'est toi le seul à qui j'peux dire
    Qu'avec toi je n'ai plus peur de vieillir
    Parce que c'est toi





    Ik wens jullie een leven vol geluk, liefde en genieten van elkaar!

    vrijdag 4 juli 2014

    Een kat op een bakkie troost

    Wat doe je altijd cadeau als je op bezoek moet bij mensen? Mijn orginele ideetjes raakten stilaan uitgeput tot ik de nieuwste rage op pinterest ontdekte: DIY porselein!

    Je porselein zelf pimpen met een leuk prentje of tekstje en dit dan "vereeuwigen" door gebruik te maken van porseleinstift/verf.
    Mijn eerste 'probeersel' werd een koffiemok met schotel om koekjes op te leggen. Op de schotel kwam het guitige poezengezichtje en de mok werd versierd met de staart.
    Opvullen met lekkers (muizen van côte d'or en een poes = een geslaagde combinatie) en klaar om af te geven!

    donderdag 3 juli 2014

    Linguine met gerookte zalm, scampi en groene asperges

    Deze week vond ik nog eens de tijd om een nieuw receptje uit te proberen: linguine met gerookte zalm, scampi en groene asperges.

    Het zijn al drukke weken geweest en op de enige momentjes die ik voor mezelf kon vinden, had ik niet echt meer de moed om te experimenteren in de keuken (of ook maar iets anders te doen).


    Dit is een snel recept dat bij iedereen, die fan van pasta en zalm is, in de smaak zal vallen.

    Ingrediënten:
    • 400 g linguine
    • 200 g scampi (zonder staartje en darmkanaal)
    • 300 g gerookte zalm
    • 250 g groene asperges
    • 1 sjalot
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel citroensap
    • 100 ml room
    • 150 g zure room
    • 150 ml droge witte wijn
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    Bereiding:
    • Snij het houtachtige uiteinde van de groene asperges
    • Spoel de scampi's, dep droog en besprenkel ze met het citroensap
    • Kook de pasta en voeg 4 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe
    • Giet de pasta en asperges af en laat uitlekken
    • Snipper de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig en voeg de scampi's toe
    • Blus de scampi's met de witte wijn en laat 3 minuten garen
    • Snij de gerookte zalm in reepjes
    • Roer de room en zure room door de scampi's en kruid bij met peper
    • Meng de pasta, de asperges, de dille, de scampi's met het roommengsel en de zalm
    • Verdeel de pasta over voorverwarmde borden en serveer met brood
    Dit gerecht smaakt nog lekkerder als je er een glaasje van de rest van de fles droge witte wijn bij drinkt en dit alles op een zalig, zomers terrasje. La vita é bella!