maandag 24 maart 2014

BieSweet

Het werd een collega-weekendje de afgelopen twee dagen. Na een supergezellige (en zeer late) avond met de ex-collegaatjes, die ik ondertussen als echte vriendinnen kan rekenen, trok ik zondagmorgen naar het verre Limburg voor een dagje workshoppen met de huidige collegaatjes.

In Peer wachtte niemand minder dan de enige echte Sabine van Biefrul ons op om samen een BieSweet-tas te maken.

Na het knipwerk, wat toch wel enige tijd in beslag nam, was het tijd om aan de slag te gaan!
In een gezellig kader met een toffe groep dames én met een stukje gebak vloog de dag echt voorbij en was het einde van de workshop aangebroken voor we er erg in hadden. Sabine legt alles heel rustig en geduldig uit en helpt waar nodig.

Voor mij werd het een topdag met een topresultaat en ik kijk al uit naar de volgend tas in Biefrul-fashion die van mijn machine zal rollen!
 
Het mooie stofje, Butterfly Bliss by Pat Bravo for Art Gallery Fabrics, kocht ik bij Ella & Basiel. De voeringstof kocht ik bij Stoffen Van Leuven en de fournituren komen van Veritas.
Bedankt voor de fijne dag Sabine en mede-workshoppers! Ik heb er echt van genoten en ben heel blij om nieuwe, fijne mensen te hebben ontmoet.

zaterdag 22 maart 2014

Madrid

Twee weken geleden zaten we in het zonnige Madrid. Een weekendje weg als cadeau voor "het lief" zijn nakende (hoewel, nakend, 26 april is nog best veraf) verjaardag.

Waarom Madrid? Wel, het is niet alleen de Spaanse hoofdstad, het is ook een culturele stad waar het heerlijk is om te flaneren in de gezellige straatjes en waar je de ene authentieke tapasbar naast het andere sfeervolle restaurantje kan terug vinden.
De hoofdreden waarom ik echter Madrid uitkoos was de tentoonstelling: "Fernando Alonso Collection" in het Centro de Exposiciones Arte Canal. Het Formule 1-gekke lief (en ikzelf trouwens ook) is een grote fan van de Spaanse tweevoudige wereldkampioen. 
De expositie ging door op een fantastische locatie, die heel modern uitgewerkt werd, en bood een overzicht van de volledige carrière van Fernando Alonso beginnend bij de 3-jarige peuter die de kart die voor zijn zus bestemd was inpalmde tot zijn succesvolle F1 carrière waarin hij zich al tweemaal tot wereldkampioen mocht kronen.
Naast deze tentoonstelling besloten we ook wat cultuur op te snuiven door een van de drie grote musea die Madrid rijk is te bezoeken: het Reina Sofia museum.
Dit museum staat vooral bekend om de Spaanse kunstenaars die er tentoongesteld worden zoals Dali, Miro en de bekendste van allemaal Picasso.
Het beroemdste werk van de Spaanse meester, la guernica, werd uiteraard omzwermd door de vele kijklustigen. Het schilderij, met de enorme afmetingen 3,49 m hoog en 7,76 m breed, is een van de meest indrukwekkende en controversiële werken van Picasso.

Voor de rest was het genieten van het wandelen tussen de imposante gebouwen die Madrid rijk is en gezellig winkelen. (Uiteraard kon een bezoekje aan Desigual in het land van herkomst niet ontbreken!)
De zon en de uitgestrekte parken nodigden ons tevens ook uit voor een fietstochtje.

En wie Spanje zegt, zegt zon en tapas. Van beiden hebben we dan ook een goede portie gekregen in de hoofdstad.

 (calamari)
(Montaditos)
En om dit alles af te ronden: Churros!
Een geslaagd weekendje boordevol cultuur, lekker eten, zon en elkaar!

zondag 16 maart 2014

Hippe tablethoes

Ik ben al 2 jaar de trotse eigenaar van een tablet. Een hebbeding dat ik niet meer zou kunnen missen en waar ik dus ook veelvuldig gebruik van maak. Ik lees er mijn boeken op (én dus neem ik hem elke dag mee op de trein), languit in de zetel mailtjes checken of gezellig in bed een filmpje of TV Overal kijken.

Door het vele heen-en-weer gezeul werd het wel eens tijd om een nieuwe hoes voor mijn Samsung te kopen, maar ik had geen zin om nog maar eens kiezen tussen zwart en wit. Mijn oog viel daarentegen op de tablethoes uit stof voor durf-het-zelvers en de speelse vespastof van Veritas.

Dit projectje stond ingepland voor het naai-avondje bij een van de vriendinnen, maar omdat ik een cruciaal stukje stof was vergeten, heb ik dus tot deze namiddag moeten wachten om alles in elkaar te zetten. (#warhoofd)

Met een geslaagd resultaat (als je er geen kennersoog op laat vallen) tot gevolg.

zaterdag 15 maart 2014

Bumba²

Deze week werd Alyss 2 jaar en natuurlijk hoorde daar een feestje bij voor de familie vandaag. En wat is een feestje zonder taart? Inderdaad....tijd om in de keuken te duiken.
Kleine Alyss is een grote fan van Bumba en dus besloot ik 2 taarten te maken met deze kindervriend in de hoofdrol.
De blauwe taart kan ik omschrijven als een "chocoladebommetje" (chocoladetaart gevuld met chocoladefrosting). Het werd een échte feesttaart met een vlaggenlijn, confetti en serpentines.
Om feestelijk te blijven werd de tweede taart ook met vlaggetjes afgewerkt. De vanillecake gevuld met frambozenbavaroise kreeg eveneens een Bumbafiguurtje en de grote 2. (wat worden ze toch snel groot!)
En van deze keer was ik ook zelf 100% tevreden over het eindresultaat! Hopelijk was Alyss evenzeer in de wolken.
Gelukkige verjaardag Alyss!

woensdag 5 maart 2014

Speltbrood

Zondag bakdag en deze keer opteerde ik voor een gezond en lekker speltbroodje.

Ingrediënten:
  • 500 g speltbloem
  • 200 ml lauw water
  • 20 g zout
  • 1 ei
  • 20 g verse gist
  • 100 g boter
 Bereiding:
  • Meng het lauwe water met de verse gist
  • Meng de speltbloem met het water, de gist, het zout, het ei en de boter
  • Kneed het deeg met de hand of met de deeghaak van je keukenrobot
  • Dek het deeg af met een folie en laat 30 minuten rijzen
  • Klop het gerezen deeg kapot
  • Schik het deeg in de broodvorm en laat nog 20 minuutjes rijzen
  • Bak het brood 30 minuten op 220°C
 

maandag 3 maart 2014

Een Louboutin in chocolade

Mijn vriendin kwam een tijdje terug met het idee om samen een nieuwe workshop te volgen: "Sex & the city-chocolate". Dit weekend was het eindelijk zover en trokken we samen naar Mechelen. Nog een beetje wankel na een enkele dagen verplichte platte rust door een te lage bloeddruk kikkerde ik snel op van de heerlijke geur van chocolade in het atelier van Sjolaa.
Na een informatief filmpje en wat meer uitleg over hoe chocolade nu eigelijk gemaakt wordt, mochten we aan de slag. Op het programma stonden volle pralines met decoratie en een heerlijke pump in chocolade.
Het werd een heel gezellige en fijne namiddag en binnenkort zal ik me hier thuis ook wel eens aan de pralines wagen.

zondag 2 maart 2014

Breakfast of champions

Kwestie van de nieuwe "gezonde" eetcultuur een beetje te implementeren in het dagdagelijkse leven vatte ik het plan op om al met een gezonde start te beginnen. Iedereen lijkt zo dol op havermout en dit terwijl ik er helemaal niets aan vind.

Dit heb ik kunnen oplossen door de haverpannenkoekjes met vers fruit naar een recept van Piet Huysentruyt te maken. Enkele ingrediëntjes gewijzigd, maar het is echt een lekker, gezond en vullend ontbijt! Best wel de moeite om eens klaar te maken.

Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 1 eetlepel griekse yoghurt 0%
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 dl soyamelk
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel soyaboter
  • vers fruit naar keuze
Bereiding:
  • Meng het ei, de yoghurt, havermout, soyamelk en agavesiroop
  • Laat dit mengsel 30 minuutjes rusten
  • Lepel de pannenkoekjes in de hete pan en bak ze goudbruin aan beide kanten
  • Doe de rest van het potje griekse yoghurt op het pannenkoekje en leg hierop het verse fruit in stukjes gesneden. Dit kunnen rode vruchten zijn, banaan, mango, ... wat je zelf maar lekker vindt.

Een goede start van de dag...a true breakfast of champions!