zaterdag 10 mei 2014

American pancakes

Met heimwee denk ik af en toe terug aan ons tripje naar the big apple vorig jaar, de allereerste keer dat ik voet op Amerikaanse bodem zette. Om de dag te starten zoals we dat in New York, in een oeroude, typische American dinner, deden, stonden vandaag American pancakes op het menu met de échte Canadese maple syrup (want ja we hebben ook enkele dagen in Montreal doorgebracht!).

Je zal snel merken dat Amercian pancakes niet zo heel veel verschillen in het maken van de bij ons geliefde flensjes. 

Ingrediënten (voor 12-16 stuks):
  • 225 g bloem
  • 40 g  lichtbruine suiker
  • 12 g bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 30 g gesmolten en afgekoelde boter
  • vanille-extract
 
Bereiding:
  • Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de vloeibare ingrediënten toe. Meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een maatbeker met giettuit om het beslag makkelijk in de pan te kunnen verdelen bij het bakken.
  • Vet de koekenpan in met een beetje boter en bak de kleine dikke pannenkoekjes.
  • Als er bubbels verschijnen op de bovenkant van het beslag, dan mag je de pannenkoek omdraaien en kort bakken aan de andere kant.
Ik serveerde de American pancakes op de klassieke manier met maple syrup, maar dit kan net zo goed met nutella, zoals "het lief" ze graag lust, of met kandijsiroop.
Wil je het helemaal Amerikaans, dan serveer je er nog breakfast bacon, worst en/of roerei bij.

1 opmerking:

  1. Heel lekker, ik had wel een twintigtal pannenkoekjes, maar ze hebben gesmaakt!
    Dank je wel voor het receptje!

    BeantwoordenVerwijderen