dinsdag 30 april 2013

Een tipje van de dessert table sluier


Buffet table

Morgen staat het verjaardagsfeestje voor "het lief" op het programma waar ik al het langste naar uitkijk (en de meeste voorbereiding voor heb gedaan). Maar deze hele week staat in het teken van deze verjaardag en dus hadden we gisteren ook al een familiefeestje op het programma staan.

Ik koos om een koud buffet te maken. Iedereen neemt wat en hoeveel hij wil en ondertussen kan ook ik aan tafel bijschuiven. Om al een beetje in de sfeer te komen voor de dessert table die morgen op de planning staat en waarvoor ik het idee ging halen bij Amy Atlas, besloot ik om ook van mijn buffettafel iets speciaal te maken.
Bepaalde van de decoraties die ik morgen zal gebruiken, komen ook hier al terug. (kwestie van in het thema te blijven)

Op het menu: Tomaat-mozarella, gevulde eitjes met garnaal, gerookte zalm met sjalotjes, charcuteriebord, aardappel-appelsalade, salade met gegrilde kip en een curry-dressing en griekse pastasalade met feta.
De leuke vaasjes werden gevuld met appelsap, sinaasappelsap en water om de gezonde maaltijd passend te vergezellen.

Als dessert koos ik dan weer voor iets heel aparts, de nieuwste rage in cupcakeland: cupcakefondue!
Heel leuk en gezellig om doen, zeker als er kinderen in de buurt zijn.

Receptjes volgen nog...eerst bakken we nog een beetje verder voor de dessert table van morgen!

maandag 29 april 2013

Aan de slag met houten letters

In navolging van Fabriek Romantiek ging ik aan de slag met houten letters. Ik koos ervoor om de witte keuken een beetje op te fleuren. Het woord F O O D werd gevormd en kreeg een mooi frambooskleurtje.

Nu het lief nog overtuigen om de letters tegen de muur te hangen, maar voorlopig kregen ze een mooi staanplaatsje.
Een geslaagd projectje!

zaterdag 27 april 2013

Two Cooks

Om de verjaardag van "het lief" te vieren, reserveerde ik een tafeltje in Two Cooks in Zottegem. Het was al een poosje geleden dat we hier de beentjes onder tafel staken en door de voorgaande bezoekjes waren de verwachtingen heel hoog.

Günther Taelman en Olivier Jolie schotelden ons alweer een heel mooi menu voor. In een woord: subliem! Ik wil dan ook geen enkel gerecht overslaan (veel foto's dus).
 Een lekker fris aperitief met gini, gin en een schuimpje van limoen.




Het lekkerste hapje van allemaal: stoofvlees van rundswangetjes met ravioli en ricota en spinazie. Hier kon ik wel meerdere potjes van naar binnen werken. Superlekker!
Dit waren dus nog maar de hapjes...
Als eerste voorgerechtje kregen we Ierse wilde zalm met een emulsie van groene kruiden en verschillende radijssoorten voorgeschoteld. Vergezeld met een Sauvignon blanc van Domaine Labelle.
Het tweede voorgerecht was een grietbot met meiraap vergezeld van ganzenlever en een heerlijke jus. Bij dit bordje kregen we een Laurent Barth geserveerd.
Als hoofdgerecht werden we verrast door een zwartpootkip met asperges, broccoli en een kroketje van de bil. Delicieus! Om het gerecht volledig af te maken kregen we een lekkere rode wijn geserveerd, een Egiarte Joven.
Dessert-time met chocolade Huila  65%, gekonfijte vruchten en sherry. Ideaal voor de echte chocoholic. Het lief kon dus in z'n handjes wrijven.
Het tweede dessertje was een Brusselse wafel met elsanta aardbeien en pistache.
En het was nog niet gedaan...we werden nog verwend met lekkere zoete hapjes voor bij de koffie.
Voor de verjaardag van het lief kwam er nog een extra taartje op tafel met vuurwerk. De ideale afsluiter van een geweldig diner!
We komen zeker terug!

woensdag 17 april 2013

Een avondje Eros

Gisteren was het eindelijk zover: voor het eerst zag ik Eros Ramazotti live aan het werk. En hoe? Het was een schitterend optreden en het lijkt echt ongelofelijk hoeveel hits de Italiaanse zanger bij elkaar gezongen heeft in zijn carrière.
Van "Se bastasse una canzone", "Cose della vita", "Fuoco nel fuoco" naar zijn eerste hit "Terra Promessa". Ramazotti klinkt na al die jaren nog steeds geloofwaardig en de reden daarvoor is dat hij zijn muziek steeds fris en jong weet te houden door alternatieve versies te brengen.
Het concert werd afgesloten met een akkoestische versie van "Un'altra te" en een uit-volle-borst meegezongen "Più bella cosa".
De vurige Italiaan kan al op een even vurig publiek rekenen! En ik...ik hoop stiekem dat hij snel terug naar België komt, want het was echt een optreden om van te snoepen.

maandag 15 april 2013

Hip hippo Hooray!

Vandaag is het de verjaardag van mijn lieve collega, een grote fan van nijlpaardjes. Uiteraard is een hippo-dekentje dan het ideale cadeau!



Een heel gelukkige verjaardag Wendy!

zaterdag 13 april 2013

Flock-time

Om de geboorte van het dochtertje van mijn achternicht te vieren, vond ik het hoog tijd om nog eens aan het flocken te slaan!

Op het geboortekaartje stond een prachtige foto van kleine Marthe, dus moest ik zelf een leuk diertje zoeken om op het t-shirtje te zetten. En aangezien ik zot ben van kleine, schattige uiltjes...


Ik besloot ook om mijn allereerste slabbetje te naaien. Daarvoor koos ik een bruin stofje met roze polkadotjes en bijpassende badstof (beiden gekocht bij Stoffen van Leuven).


Welkom kleine Marthe!


vrijdag 5 april 2013

Een gevulde dag

Vandaag nam ik dagje vrijaf om samen met mijn vriendin en haar vierjarig zoontje indoor te gaan skiën in Terneuzen. Na ons ski-avontuur besloten we enkele lekkere adresjes te bezoeken in Gent.

Voor een late lunch trokken we naar 'Potatolicious'. Over dit eethuisje had ik al ontzettend veel goede kritieken gehoord, dus moest ik dit absoluut uitproberen.
De naam laat al raden dat je hier aardappel op je bord krijgt. Een krokante, in de schil gebakken aardappel met een heerlijk smeuïge binnenkant en dit vergezeld van een door jou gekozen sausje, toppings, vlees, vis of tofu.

Het concept van dit eethuisje is gezonde fast food en ze zijn meer dan geslaagd in hun opzet. Ik koos voor de Crispy Bacon. Aardappel vergezeld van spek moster honingsaus, champignons, seizoensla, tomaat, rode biet, lichte zure room en bieslook.
Na deze heerlijke lunch vonden we nog een klein gaatje voor een dessert. Het beste adres daarvoor is uiteraard 'Julie's House'.

Het cupcake en taartwalhalla van Gent bevindt zich aan de kraanlei op een boogscheut van het Gravensteen.
Ik koos voor een aardbeicupcake met aardbeiroomkaastopping vergezeld van een heerlijke thee.
 Je kan de cupcakes en taartje meenemen naar huis, maar het is toch ook een must om eens gezellig in een van de salons te blijven hangen. Gezelligheid troef door de knusse hoekjes, het leuke bijpassende servies...en het gezelschap kan er ook voor iets tussen gezeten hebben.

donderdag 4 april 2013

Chocoladegénoise

Op algemeen verzoek zet ik het recept van de chocoladegénoise op mijn blog. Het recept haalde ik bij 2 zeer getalenteerde dames Monica en Saskya Kühne.

Ingrediënten:
  • 40g maizena
  • 50g bloem
  • 25g cacaopoeder
  • 150g suiker
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • snufje zout
 
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met een ingevet stuk bakpapier.
  • Zeef de maizena, bloem en cacaopoeder.
  • Klop de suiker, eieren, eierdooiers en het zout los in een kom en verwarm het mengsel al kloppend au bain-marie tot het lauwwarm aanvoelt. 
  • Als het mengsel lauwwarm is, haal het van het vuur en mix op middelhoge snelheid gedurende 5 minuten tot de eiermix zachtgeel van kleur is en verdrievoudigd.
  • Spatel de bloem, maizena en cacaopoeder rustig door het eiermengsel. Heel voorzichtig om geen luchtigheid te verliezen! Zeer belangrijk!
  • Doe het mengsel in de bakvorm en laat 20 à 25 in de oven.
  • Als de bovenkant lichtbruin is en de rand van de cake loskomt van de bakvorm is de génoise klaar om uit de oven gehaald te worden.
  • Haal meteen uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
 

maandag 1 april 2013

Auto-dekentje

Wat heerlijk om achter de naaimachine te zitten met het schuifraam open, het zonnetje dat binnen komt piepen en eindelijk het gevoel krijgen dat de lente dichterbij komt. Ik maakte echter geen zwiererig rokje, maar een lekker warm auto-dekentje voor het metekindje van mijn schoonzus.
 Het leuke auto-stofje van 'Dapper' komt van bij Stoffen van Leuven .