vrijdag 15 februari 2013

Een schattig beertje

Niets zo vervelends als ziek in de zetel te liggen. Tussen de koortsaanvallen en katteslaapjes door, heb ik geprobeerd om me toch nog een beetje nuttig te maken de voorbije 2 dagen. Maar met barstende hoofdpijn is het niet echt vanzelfsprekend om een goede tijdsbesteding te vinden.

Twee maanden geleden vatte ik het plan op om voor mijn neefje een tof berenmutsje en bijpassend sjaaltje te breien. Vol enthousiasme begon ik aan het sjaaltje wat op iets minder dan een namiddag volledig af was.

Door de winterblues en andere projecten, werd het maken van dit leuke winteraccessoire in de vergetelheid gedrukt. Tot ik vorige week eindelijk de breimicrobe nog eens te pakken kreeg (samen met nog wat andere microben blijkbaar) en aan het mutsje begon.

Vandaag legde ik dan eindelijk de laatste hand aan het mutsje en ik vind dat het resultaat er best mag zijn. Een beetje een grote neus, maar de oortjes zijn supersnoezig!

De mosterd haalde ik hier:

Op naar het volgende project!

vrijdag 8 februari 2013

Wortel-curry soep

Winter betekent voor mij soep. En niet zomaar gewone soep, nee, ook hier experimenteer ik graag. Deze week maakte ik "exotische" wortel-curry soep. Heerlijk! Hoe spicy je deze soep wil maken, dat bepaal je uiteraard zelf door de hoeveelheid currypoeder die je eraan toevoegt.

Ingrediënten:
  • 1 kg wortelen
  • 1 ajuin
  • currypoeder
  • 2 liter groentebouillon
  • peper en zout (naar smaak)
Bereiding:
  • Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en stoof hierin de versnipperde ajuin. 
  • Voeg na een minuutje of 2 stoven het currypoeder toe. De hoeveelheid bepaal je zelf.
  • Voeg de wortelschijfjes toe en roer alles goed om.
  • Voeg de 2 liter groentebouillon toe (dit kan meer of minder bouillon zijn, naargelang hoe dik je je soep wil maken) en laat 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep en voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  • Serveer de soep eventueel met een beetje room om ze wat feestelijker te maken.


zondag 3 februari 2013

Val di Fassa...om van te smullen

Een weekje later dan gepland, zal ik morgen mijn collega's verrassen met een lekkere traktatie na mijn skireisje naar Val di Fassa. Ik wilde deze taart al vorige week naar Brussel meenemen, maar wateroverlast besliste er helaas anders over.

Deze ochtend, ben ik dan toch maar in mijn keukentje gekropen om tot dit resultaat te komen:


Het is een cake geworden gevuld met chocoladeboterroom en afgesmeerd met vanilleboterroom. Voor de afwerking koos ik uiteraard voor een mini-bergje, een ski-meisje en sneeuwvlokjes.


Hopelijk zal het morgen smaken!