woensdag 19 juni 2013

Vegetarische lasagne

Vandaag besloot ik een nieuw vegetarisch receptje uit te proberen voor lasagne. Hoewel het er misschien niet zo fantastisch uit ziet, viel de lasagne enorm in de smaak. Eentje om nogmaals te maken!

Ingrediënten:
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 20 cl witte wijn (droog)
  • verse basilicum (naar smaak)
  • 1 bolletje mozzarella (in plakjes gesneden)
  • 250 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 75 g parmezaan
  • 1 ei
  • verse lasagnevellen
  • peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
  • Hak alle groentjes fijn in blokjes van ongeveer 1cm
  • Verwarm een beetje olijfolie en fruit de groentjes aan
  • Blus met de witte wijn en laat een minuutje of 5 inkoken.
  • Voeg het blik tomatenblokjes en de fijngesneden verse basilicum toe
  • kruid af met peper en zout en laat 15 minuutjes pruttelen
  • Doe in een aparte kom de mascarpone en ricotta en roer los
  • Roer er het ei en 50 g parmezaan onder
  • Kruid het mengsel af met nootmuskaat, peper en zout
  • Neem een vuurvaste schotel en verdeel afwisselend een laag tomatensaus, een laag lasagnevellen en een laag kaasmengsel met de schijfjes mozarella. Ga zo door tot alles op is.
  • Bestrooi de bovenste laag met de rest van de parmezaanse kaas
  • Doe aluminiumfolie over de lasagne en zet 20 minuutjes in een oven van 200°C
  • Haal de folie van de ovenschaal en laat nog 15 minuutjes bakken op 175°C
Het recept kan makkelijk worden aangepast door andere groentjes te gebruiken. 
 
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten