maandag 24 juni 2013

Filodeegtaart met feta en spinazie

Zondagavond is vaak wel eens het idéale moment om een nieuw receptje uit te proberen. Geen stress, aperitiefje bij de hand en kokkerellen maar!

Gisteren maakte ik een filodeegtaart met fetakaas, spinazie en pijnboompitjes. Heel makkelijk om maken en snel klaar. De oven moet langer werken dan jijzelf.

Ingrediënten:
  • 1 pak filodeeg (250g)
  • 100 g pijnboompitjes
  • 5 eitjes
  • 200 g fetakaas
  • 350 g verse spinazie
  • 1 eetlepel oregano (ik heb gedroogde gebruikt)
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 75 g boter
 
Bereiding:
  • Neem een vuurvaste taartvorm en bekleed met bakpapier. Laat ondertussen de boter smelten in een klein pannetje.
  • Leg op het bakpapier een eerste laagje filodeeg en bestrijk met wat gesmolten boter.
  • Leg kruisgewijs opnieuw een laagje filodeeg en bestrijk met boter. Herhaal tot je een laagje of 10 hebt.
  • Giet wat olijfolie in de wok en voeg de spinazie toe. Wacht tot de spinazie volledig 'gesmolten' is.
  • Breek de eitjes in een kom en klop ze los.
  • Verbrokkel de fetakaas en voeg toe bij de eieren.
  • Rooster de pijnboompitten en voeg ze nadien toe aan het eiermengsel samen met de spinazie, oregano, peper en zout. Meng goed.
  • Schep het spinaziemengsel in de taartvorm en vouw de randen van het filodeeg over en sluit de taart af met nog een laagje filodeeg.
  • Plaats de taartvorm in een voorverwarmde oven 30 minuten op 185°C

1 opmerking:

  1. Mmmm dat ziet er heerlijk uit!!!!! Het water komt me al in de mond :-)

    BeantwoordenVerwijderen